Våre gruppetilbud

VI TILBYR MANGE SPENNENDE KULTUROPPLEVELSER MED GUIDE, OG SKREDDERSYR GJERNE OPPLEVELSEN FOR DERE. 

 

Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad Turistkontor. 

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer. 

Her er en oversikt over opplevelsene vi tilbyr: 

 

Omvisning på Ibsen-museet

Ibsen-museet er en av Grimstads største attraksjoner. Dere får se det originale apoteket hvor den unge apotekermedhjelper Ibsen arbeidet, og vaktstuen hvor han skrev sitt første drama, Catilina. Henrik Ibsen bodde i Grimstad i seks viktige ungdomsår. Vi forteller historier om forelskelse, vennskap og det «uekte» barnet.

Vi anbefaler å kombinere besøket på Ibsen-museet med en guidet byvandring til de andre Ibsen-stedene i Grimstad.

 

Vandring i Dikterbyen Grimstad

Grimstad er Henrik Ibsens og Knut Hamsuns by. Vi kaller oss Dikterbyen! Og det finnes mange spor etter de to verdensberømte dikterne i byen. På samme måte som Grimstad har satt spor i deres dikting. Vi tar deg med på en vandring i dikternes fotspor og forteller historier fra tiden da Grimstad var hjemsted for verdensdikterne.  Om forelskelser, spottevers og de gjengrodde stier.

 

Vandring i Ibsens Grimstad

Vandringen fokuserer på Ibsens ungdomstid i Grimstad, og på hva som kan ha inspirert den unge herr Ibsen til å skrive mens han bodde her. Dere får se sentrale Ibsen-steder i byen og høre historiene fra Ibsens ungdomstid.

Vi anbefaler å kombinere vandringen med et besøk på Ibsen-museet i Grimstad – en av våre største attraksjoner!

 

Terje Vigen-opplevelser i Grimstad

Ibsens «Terje Vigen» er for mange et kjent og kjært dikt. Det episke diktet bygger på historier fra Sørlandet under napoleonskrigene. Vi har utviklet unike Terje Vigen-opplevelser med inspirasjon fra diktet og skreddersyr opplegget for dere. Her kan dere sette sammen opplevelser fra vår Terje Vigen-meny: Bli med på seiltur i Grimstads vakre skjærgård med Terje Vigens matpakke om bord! Eller hva med en spesialomvisning på sjøfartsmuseet, en opplesning av diktet eller en Terje Vigen-quiz for teste kunnskap sammen? Nyt en deilig «Terje Vigens Fish’n chips-burger» for å toppe det hele.

Spør oss om tips for akkurat deres gruppe!