Høsten er perfekt for byvandring med guide

Ta med kolleger eller foreningen på tur med kulturhistorisk innhold! Vi tilbyr omvisninger og byvandringer med fokus på sjøfartshistorien. 

Våre gruppetilbud

Grimstad bys museer tilbyr byvandringer, parkvandringer, omvisning på museene og foredrag for grupper. Gruppeprogrammene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad turistkontor på telefon: 37 25 01 68, eller e-post: turistkontoret [at] grimstad.kommune.no. Web: www.visitgrimstad.com.

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

 

Byvandring med tema: SJØFARTSBYEN

Grimstad er en av verdens største sjøfartsbyer i forhold til innbyggertall. Sjøfartsvirksomheten har vært sentral i hele byens historie, og er fortsatt en viktig del av Grimstads næringsgrunnlag. Byvandringen tar deg med gjennom Grimstads gater, hvor vi ser på gamle og nye bygninger og steder som har hatt betydning for byen og sjøfarten.

Vi stopper ved Oddenområdet, Terje Vigens brygge, Smith Petersens brygge, Biodden og Hasseldalen. Vandringen avsluttes på sjøfartsmuseet. Vandringen foregår i flatt terreng og egner seg for alle som kan holde normal ganghastighet. I dette tilbudet er det mulig å inkludere Grimstads spesialitet ”Porke”, Norges beste skolebrød, som en del av pakken.

Anbefalt varighet: 75-90 minutter
Minimum: 75 minutter

TERJE VIGEN for grupper

Skreddersy opplegget gjennom å sette sammen ulike moduler fra vår spennende «Terje Vigen-meny»!

Diktet Terje Vigen er for mange et kjent og kjært dikt. Det episke diktet bygger på historier fra Sørlandet under Napoleonskrigene og kornblokaden fra 1808 til 1811. Diktet skildrer den personlige tragedien til Terje Vigen og hvordan han endelig finner fred. Terje Vigen ble skrevet av Henrik Ibsen i 1861. I årets nyhet i gruppeprogrammet har vi latt oss inspirere av diktet og dets historiske kontekst.

Her kan gruppen være med på å skreddersy opplegget gjennom å sette sammen ulike moduler fra vår spennende «Terje Vigen-meny». Gruppen kan være med på alt fra heldagsopplevelse med seiltur i Terje Vigens rike med egen Terje Vigen matpakke om bord, til kortere opplegg med spesialomvisning på sjøfartsmuseet med fokus på Napoleonskrigene, losyrket og sjømannsyrket på tidlig 1800-tall. Vi byr på muligheten for opplesning av Ibsens sterke dikt, «Terje Vigens fish’n chips-burger» og Terje Vigen quiz. Velkommen til unike opplevelser med kvalitet i høysetet!

 

Guiding på: SJØFARTSMUSEET

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder åpnet i 2015, og formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. På sjøfartsmuseet er det utstillinger, kafé og museumsbutikk.

Gruppen får først en introduksjon i de historiske omgivelsene Hasseldalen på utsiden av museet. Her står bygninger fra seilskutetida den dag i dag. Deretter får gruppen utforske museets utstillinger «...har hvide Seil os bragt» og "Morten Smith Petersen og Hasseldalen - veien til moderne skipsfart".

Anbefalt varighet: 60-120 minutter
Minimum: 60 minutter

Byvandring Sjøfartsbyen