Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Hamsun i Grimstad Kontakt oss    

Etter katastrofen - et foredrag om Markens grøde

  17. nov 2020   kl. 19:00 - 20:00

Sted: Storgata 44, Grimstad

I 2020 er det 100 år siden Knut Hamsun ble tildelt Nobels litteraturpris for romanen Markens grøde. For å markere dette har vi invitert Birger Emanuelsen for å holde foredraget "Etter katastrofen", som baserer seg på hans essay om Markens grøde.

Under skrivingen av Markens grøde ble Knut Hamsun far til fire barn. Hans verdensberømte jordbruksepos er også en historie om en oppvoksende slekt, de sterke og de svake. I den nye verdenen romanen tegner opp, vil de svake bukke under. Hvordan beskytter vi dem?

Med dette personlige foredraget viser Birger Emanuelsen hvor aktuelt dette spørsmålet er i dag, i en tid preget av medisinske, økologiske, økonomiske og politiske kriser. Over hundre år etter at Markens grøde ble skrevet, har den fortsatt mye å si oss om hvordan vi skal leve sammen i en ny tid.

Den kritikerroste forfatteren Birger Emanuelsen (født 1982 i Arendal) debuterte med novellesamlingen For riket er ditt i 2012, og har siden det gitt ut fire romaner, den siste er Jeg skal beskytte deg (2018). Emanuelsen har mottatt blant annet Ungdommens kritikerpris 2014 og Sørlandets litteraturpris.

Trykk her for billett til foredraget.