Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Kontakt oss Sommerutstilling Åpningstider og billetter    

Knut Hamsuns Dikterstue på Nørholm

Sommeren 2021 tilbyr vi på utvalgte dager omvisning i Hamsuns Dikterstue på Nørholm.

Knut Hamsun flyttet inn på herregården Nørholm utenfor Grimstad i 1918. Der tok han i bruk en av husmannsplassene til arbeidssted. Da Hamsun diktet og mante fram karakterene og handlingene i romanene, trengte han fullstendig ro rundt seg. Det fikk han i Dikterstuen. Han kalte det bare for «huset mitt» og her skrev han flere av sine romaner og forfattet brev og avispamfletter. Diktestuen var et viktig og etterlengtet fristed når han skulle skrive.

Grimstad bys museer tilbyr omvisning i Dikterstuen på utvalgte dager i juli 2021. På omvisningen fortelles det om hvordan Hamsun brukte Dikterstuen og om hans rikholdige bibliotek.

Besøket starter på parkeringsplassen på Nørholm, like ved riksveien. Vi kan ta i mot fra 1-5 personer fra samme husstand som ikke trenger å holde 1 meter avstand fra hverandre. Det løses én billett for hele gruppen uavhengig av antall. Besøket tar ca. 1 - 1,5 time.

Omvisninger kl. 11:00 og 13:00 hver onsdag i juli, og søndagene 11. juli og 25. juli. Billett må forhåndskjøpes her senest dagen før omvisningen.  

Dersom du har spørsmål knyttet til omvisningene kan du ta kontakt med museets formidlingsansvarlig Therese Strupstad Hagen på telefon 45002644.

Det er også mulig for grupper på inntil fem personer å bestille omvisning på ønsket dato i mai og juni 2021. Grupper som ønsker å bestille omvisning bes ta kontakt med Grimstad Turistkontor.