X

Her kan du sikre deg billett til omvisning i Hamsuns dikterstue på Nørholm sommeren 2021. 

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Kontakt oss Åpningstider og billetter Hva skjer?    

Knut Hamsuns Dikterstue på Nørholm

Tettere på den store forfatteren Knut Hamsun kommer du kanskje ikke? Sommeren 2021 tilbyr vi en opplevelse av de sjeldne, når du kan bli med på en eksklusiv omvisning i Hamsuns Dikterstue på Nørholm.

Diktestuen var et viktig og etterlengtet fristed når Knut Hamsun skulle skrive. Foto: Anders Beer Wilse.

Knut Hamsun flyttet inn på herregården Nørholm utenfor Grimstad i 1918. Der tok han i bruk en av husmannsplassene til arbeidssted. Da Hamsun diktet og mante fram karakterene og handlingene i romanene, trengte han fullstendig ro rundt seg. Det fikk han i Dikterstuen. Han kalte det bare for «huset mitt» og her skrev han flere av sine romaner og forfattet brev og avispamfletter. Diktestuen var et viktig og etterlengtet fristed når han skulle skrive.

 

Eksklusiv opplevelse med egen guide

Grimstad bys museer tilbyr omvisning i Dikterstuen på utvalgte dager i juli 2021. På omvisningen fortelles det om hvordan Hamsun brukte Dikterstuen og om hans rikholdige bibliotek.

Besøket starter på parkeringsplassen på Nørholm, like ved riksveien. Vi kan ta i mot fra 1-5 personer fra samme kohort/nærkontakter som ikke trenger å holde 1 meter avstand fra hverandre. Det løses én billett for hele gruppen uavhengig av antall. Besøket tar ca. 1 - 1,5 time.

Det er omvisninger kl. 11:00 og 13:00 hver onsdag i juli, og søndagene 11. juli og 25. juli. Billett må forhåndskjøpes her senest dagen før omvisningen.  

Dersom du har spørsmål knyttet til omvisningene kan du ta kontakt med museets formidlingsansvarlig Therese Strupstad Hagen på telefon 45002644.

På omvisning i Dikterstuen kommer vi tett på Knut Hamsun. Foto: Tonje Jakobsen.