Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Kontakt oss Åpningstider og billetter Hva skjer?    

Knut Hamsuns Dikterstue på Nørholm

Tettere på den store forfatteren Knut Hamsun kommer du kanskje ikke? Sommeren 2022 tilbyr vi en opplevelse av de sjeldne, når du kan bli med på en eksklusiv omvisning i Hamsuns dikterstue på Nørholm.

Diktestuen var et viktig og etterlengtet fristed når Knut Hamsun skulle skrive. Foto: Anders Beer Wilse.

Knut Hamsun flyttet inn på herregården Nørholm utenfor Grimstad i 1918. Der tok han i bruk en av husmannsplassene til arbeidssted. Da Hamsun diktet og mante fram karakterene og handlingene i romanene, trengte han fullstendig ro rundt seg. Det fikk han i Dikterstuen. Han kalte det bare for «huset mitt» og her skrev han flere av sine romaner og forfattet brev og avispamfletter. Diktestuen var et viktig og etterlengtet fristed når han skulle skrive.

 

Eksklusiv opplevelse med egen guide

Grimstad bys museer tilbyr omvisning i Dikterstuen på utvalgte dager i juli 2022. På omvisningen fortelles det om hvordan Hamsun brukte Dikterstuen og om hans rikholdige bibliotek.

På hver omvisning kan vi ta med inntil 8 personer som kjenner hverandre og som ikke trenger å holde en meters avstand til hverandre. Det vil si at dere definerer dere som en familie, som en kohort eller som nærkontakter. Du kan også komme alene om det passer best. Billett må kjøpes på forhånd senest dagen før omvisningen. Besøket tar ca. 1 - 1,5 time.

Det gis omvisning følgende dager: 

Hver onsdag i juli kl. 11:00 og kl. 13:00, i tillegg til søndagene 10. juli og 24. juli kl. 11:00 og 13:00. 

Dersom du har spørsmål knyttet til omvisningene kan du ta kontakt med museets formidlingsansvarlig Therese Strupstad Hagen på telefon 45002644.

 

Kjøp billett her!
På omvisning i Dikterstuen kommer vi tett på Knut Hamsun. Foto: Tonje Jakobsen.