Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Se åpningstider Kontakt oss Opplevelser med guide    
   

Kjenn din Ibsen! Gildet paa Solhoug og Olaf Liljekrans

  10. okt 2023   kl. 19:30

Sted: Grimstad bibliotek

Arrangementsserien «Kjenn din Ibsen!» tar for seg Henrik Ibsens kjente klassikere og hans mer ukjente perler. Her får du bli med på dypdykk i ulike Ibsen-verk som har satt sitt preg på sin samtid. Hva handler de om? Hvordan ble de mottatt i samtiden? Og hvilken relevans har stykkene i dag?

Fotomontasje
Til venstre: Kjenn din Ibsen - bildet av Henrik Ibsen ved skrivepulten.
Til høyre: Erik Henning Edvardsen

Foto 1: Mittet & Co - Foto 2: Bergljot Geist

Denne kvelden er det Erik Edvardsen fra Ibsen museum og teater som vil presentere verk av Ibsen for oss:

Fra suksess til fiasko – folkevisestykkene Gildet paa Solhoug og Olaf Liljekrans

Ved Det norske Theater i Bergen hadde Ibsen sine læreår. Utdannelsen gikk ut på å finne inspirasjon, forbilder, og å lære faget og prøve seg frem ved å lytte til publikums reaksjon. Ibsen mistolket tidens nasjonale strømninger da han tilbød teatret Catilina, og kom til kort ved å etterape Shakespeares Sommernattsdrøm med sitt eget Sancthansnatten. Selv de historiske skuespillene Kjæmpehøien og Fru Inger til Østeraad slo feil. Gjennom Fayes sagn og Landstad folkeviser mottok Ibsen emner og nye ideer til å skape dramatikk på norsk grunn. Det resulterte i folkevisedramaene Gilde paa Solhoug og Olaf Liljekrans – hans første suksess og påfølgende fiasko. Hva gikk eksperimentet ut på, og hva var det som slo feil?

Erik Henning Edvardsen er folklorist og litteraturhistoriker, og har ledet Ibsenmuseet i Oslo fra 2000, og har siden 2022 vært konservator ved Ibsen Museum & Teater. Han er også faglitterær forfatter og tok del i ekspertpanelet for Henrik Ibsens skrifter.

 

Arrangementet er et samarbeid mellom Grimstad bibliotek og Grimstad bys museer. 

Arrangementet er gratis, men vi anbefaler å reservere billetter på billetto.no.

Reserver din gratisbillett her!