Teaterforestillingen "Alt du ikke visste om Ibsen"

  24. jun 2024   kl. 17:00 - 05. jul kl. 18.00

Sted: Ibsen-museet i Grimstad, Henrik Ibsens gate 14

Ibsen-museet inviterer til eksklusiv vandreforestilling og teselskap i museet.

Når Else Sophies Birkedalen inviterer til «teselskap» hos sin elsker, Henrik, er det ikke bare te som fyller koppene. Akkurat som da Ibsen selv inviterte til lystige lag i vaktrommet på apoteket, har Else Sophie sterke dråper tilgjengelig for alle medisinske behov som kan oppstå når gode historier skal deles. 

Else Sophie er bedre kjent som mor til Henrik Ibsens "uekte" barn, Hans Jacob Hendrichsen Birkedalen. Og mindre kjent som inspirasjonskilde til flere av vår store forfatters sterke kvinneskikkelser. Det vil hun i sommer gjøre noe med når hun ønsker deg velkommen inn til en eksklusiv liten vandring gjennom tid, rom og sitt eget møte med den unge mannen som skulle forlate henne for å bli vår nasjons aller største dikter. 

I vandreforestillingen "Alt du ikke visste om Ibsen" blir dikteren selv gjenstand for diktning. Med utgangspunkt i brev og tekster han selv har skrevet, lover vi en fin blanding av fantasi og fakta, te i koppen, bobler i glasset, makroner på fatet, glimt i øyet – og en time garantert fri for lerkefugler.  

Konsept, manus og regi: Birgit Amalie Nilssen.
Kostymedesign: Berit Norderhus Lågeide.
Produsent: Therese Strupstad Hagen.

Prosjektet er støttet av Cultiva, Agder fylkeskommune og Grimstad kommune.

Forestillingen spilles mandag til fredag kl. 17.00 i uke 26 og 27. Det er et svært begrenset antall billetter til hver forestilling. 

Bestill billetter til forestillingen her!