Jakten på den forsvunne amerikakoffert - en dramatisert byvandring for barn

Sommeren 2024 lanserer vi nyheten "Jakten på den forsvunne amerikakoffert"! Bli med tjenestejenta Amathea eller tjenestegutten Anton på en reise tilbake til året 1846. Vi går på vandring gjennom Grimstad by på jakt etter en amerikakoffert som har forsvunnet på mystisk vis. Hvordan var det i Grimstad for nesten 200 år siden? Og hva er det i denne kofferten som er så viktig?  

Amathea/Anton er tjenestefolk hos Madam Pettersen. Deres lillebror skal snart på en lang reise over havet med amerikabåten, men kofferten hans er sporløst forsvunnet. Nå trenger de deres hjelp til å finne kofferten før båten går!  

På leting gjennom byen får dere høre om spennende ting som skjedde her i Grimstad akkurat dette året, som at det første emigrantskipet forlot Grimstad havn. Men hvorfor reiste egentlig så mange til et annet land for å bosette seg der?  

Barna er aktive deltakere i å løse mysteriet og må hjelpe til med å finne spor og løse oppgaver som leder oss til kofferten, samtidig som de lærer om livet i Grimstad for nesten 200 år siden. På slutten av opplegget får alle et diplom som takk for den viktige innsatsen.  

Opplevelsen ledes av en museumsformidler i rolle og passer best for barn i alderen 5-9 år i følge med en voksen. 

Opplevelsen tilbys på følgende datoer:

10. juli, 16. juli, 20. juli, 23. juli, 27. juli, 30. juli, 31. juli, 2. august, 6. august og 7. august.

Oppstart kl. 13:00 på Thor Hushovds plass utenfor Sorenskrivergården/Visit Grimstad. Varighet: ca. 40 minutter. Billetter må bestilles på forhånd. 

Bestill billett her!