Våre gruppetilbud

Vi tilbyr mange spennende opplevelser for grupper og skreddersyr gjerne opplevelsen for dere. 

Opplevelsene tilbys året rundt. Gruppen må være på minimum 10 personer, og programmet bookes gjennom Grimstad Turistkontor

Grimstad bys museer har skjenkerett for salg av øl og vin til lukkede selskaper ved våre museumsarenaer. Dette kan bestilles i forbindelse med gruppeturer.

 

Her er en oversikt over våre sjøfarts-relaterte gruppeopplevelser: 

 

Omvisning på Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. Bli med på en reise tilbake til seilskutetiden! Tiden da skip ble bygd i tre og drevet fram av vind og seil i handel på de syv hav. Du får møte førstereisgutten, rederen, prisonfangen og kapteinens kone, som alle tar deg med på en reise tilbake i tid. Til da Havanna på Cuba var kjent som «sukkerhavnen» og maten om bord bestod av klippfisk og velling.

 

Vandring i Sjøfartsbyen Grimstad

Grimstad var en av verdens største sjøfartsbyer i forhold til innbyggertall. Dette har satt sitt preg på vår lille sørlandsby. Bli med på kulturhistorisk vandring i sjøfartsbyen Grimstad og hør historiene om oppturene og nedturene i skipsfartsnæringen, om hvordan seilskipene ble bygd, hva mannskapet brukte tiden om bord til og hvordan sjøfolkene mestret havet. Vi viser dere hvordan sjøfarten har påvirket byens arkitektur og infrastruktur.

 

Terje Vigen-opplevelser i Grimstad

Ibsens «Terje Vigen» er for mange et kjent og kjært dikt. Det episke diktet bygger på historier fra Sørlandet under napoleonskrigene. Vi har utviklet unike Terje Vigen-opplevelser med inspirasjon fra diktet og skreddersyr opplegget for dere. Her kan dere sette sammen opplevelser fra vår Terje Vigen-meny: Bli med på seiltur i Grimstads vakre skjærgård med Terje Vigens matpakke om bord! Eller hva med en spesialomvisning på sjøfartsmuseet, en opplesning av diktet eller en Terje Vigen-quiz for teste kunnskap sammen? Nyt en deilig «Terje Vigens Fish’n chips-burger» for å toppe det hele.

Spør oss om tips for akkurat deres gruppe!