Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Åpningstider Opplevelser med guide Kontakt oss    
   

Kjenn din Brand! med Thor Holt

  04. apr 2024   kl. 19:30

Sted: Grimstad bibliotek

Arrangementsserien Kjenn din Brand! tar for seg ulike sider ved Henrik Ibsens stykke Brand som settes opp i Fjæreheia sommeren 2024.

Arrangementsserien Kjenn din Brand! tar for seg Henrik Ibsens stykke «Brand» som settes opp i Fjæreheia sommeren 2024. Her får du bli med på dypdykk i ulike sider ved stykket. Hva handler det om? Hvordan ble det mottatt i samtiden? Arrangementsserien er et samarbeid mellom Grimstad bys museer, Grimstad bibliotek og Grimstad kommune. 

Henrik Ibsens Brand var en litterær begivenhet i Skandinavia da det dramatiske diktet, som Ibsen valgte å kalle det, ble utgitt våren 1866. Ledende litterater, filosofer og teologer kaptes i å lese verket langs forskjellige politiske og teologiske linjer, og teksten har fortsatt å slitte lesere opp til vår egen tid. Ut av resepsjonshistorien stiger følgende paradoks: Få verk har gitt mer opphetede debatter enn Brand, men verket stilles gjerne i skyggen av Peer Gynt og samtidsdramaene når en snakker om Ibsens klassikere.

I kveldens foredraget gir Thor Holt en introduksjon til verket, dets tilblivelse og mottakelse. Sentralt står spenningen mellom de sekulære og religiøse forestillingene i teksten, og hvordan Brand kan sies å innta ny mening og relevans i vår egen tid.

Thor Holt er førsteamanuensis ved Senter for Ibsen-studier. Han skrev sin masteroppgave om Brand og forsvarte sin doktoravhandling om Ibsen i Det tredje rike ved Universitetet i Oslo i 2020.

Få din gratisbillett her!