Kart QR-koder

Skann koden - følg historien! Nå kan du gå på jakt etter QR-koder ved Ibsen-minnene i Grimstad. Skann kodene og du får møte den unge Henrik Ibsen som forteller om sin ungdomstid i sørlandsbyen.

Kartet er tegnet av Hermund Storsæter.

Filmspel™ Henrik er en videreutvikling av sjangeren «historisk spel» som har lang tradisjon i Norge. I vårt Filmspel oppfordrer vi deg til å dra på̊ jakt etter QR-koder i Grimstad. Når du finner en kode og skanner den med mobilen din, får du tilgang til en filmatisert fortelling som har sitt utspring i plassen hvor du fysisk befinner deg. I motsetning til teaterspelet, som gjerne er lange forestillinger, er Filmspelet korte filmsnutter som er tilpasset mobilbrukeren.

Filmspel™ Henrik består av seks filmer som er tilgjengelig gjennom seks QR-koder ved Ibsen-minnene i Grimstad. Stedene er: Ibsen-museet, Ibsen-hagen, Terje Vigen statuen på brygga, Reimanngården, Ibsens urtehave på Dømmesmoen og Terje Vigens grav ved Fjære kirke.

Filmene passer både for lokalbefolkning, skoleklasser og turister. Kart over stedene får du hos Grimstad Turistkontor.

Prosjektet er utviklet av Sanden Media ved produsent Livar Hølland og Torgeir Kalvehagen i Filmplot i samarbeid med Ibsen-museet.

Prosjektet er støttet av Agder fylkeskommune.

Du kan lese mer om prosjektet her.