Museer i Grimstad

I Grimstad finner du museer som tilbyr opplevelser for barn og voksne i alle aldre. Grimstad ligger en kort kjøretur fra Arendal og Kristiansand, og er et populært feriested om sommeren.

Sjøfartsmuseet i Grimstad har mange opplevelser for barn.

Sjøfartsmuseet i Aust-Agder ligger i Hasseldalen i Grimstad og er et museum for hele familien. Her finner du mange aktiviteter og opplevelser for barn:

  • Bli skipper på de syv hav
  • Lær sjømannsknuter
  • Tolk morsekoder
  • Få en ekte sjømannstatovering på armen
  • Gå på skattejakt

Museet har kafé som serverer lunsjretter som passer for hele familien. På utsiden av museet er det en brygge hvor museets gjester kan legge til med båt. Her er også badetrapp og gode muligheter for en dukkert i sjøen.

Sjøfartsmuseet har tre utstillinger som forteller om Sørlandets sjøfartshistorie, fra seilskutetiden til moderne shipping. Her er også en utstilling om krigsseilere og deres kamp for tilværelsen under andre verdenskrig.

Her finner du åpningstider og billetter til Sjøfartsmuseet. 

På Dømmesmoen i Grimstad er det opplevelser og aktiviteter for den aktive familie med barn.

Norsk Hagebruksmuseum ligger på Dømmesmoen i Grimstad – rett i hjertet av Sørlandets vakreste park.

Dømmesmoen er en naturskjønn perle like utenfor Grimstad med en stor og velholdt park og et flott turterreng. Dammen med Gamlebygget og den store hule "Dømmesmoeika" er sentrale midtpunkt i parken. Mange tar turen til Dømmesmoen enten de er interessert i blomster og planter, kulturminner eller bare vil rusle rundt. Her kan du finne hvilepulsen eller leke inni store trær.

Dømmesmoen er det perfekte sted for å finne hvilepulsen blant vakre blomster og planter. Men det er også et område som byr på mange opplevelser og aktiviteter for den aktive familie med barn. Her kan barna:

  • Gjemme seg inni et 500 år gammelt tre
  • Klatre til topps i utkikkstårnet
  • Utforske kulturminner
  • Boltre seg i store grønne områder
  • Spise is og vafler

På Hagebruksmuseet forteller vi historien om Grimstads hagebruksnæring. Her er utstillinger om bier og blomster, rabarbravin og konservering av frukt og grønnsaker. Museet har kafé som serverer hjemmelagde vafler og sveler med rabarbrasyltetøy.

Her finner du åpningstider og billetter til Hagebruksmuseet. 

Ibsen-museet i Grimstad er kjent for sine gode guider med et brennende engasjement for både Henrik Ibsen og historiefortelling.

Ibsen-museet ligger midt i idylliske Grimstad sentrum og er en av de største attraksjonene på Sørlandet. Museet ligger i huset hvor en av verdens mest kjente forfattere, Henrik Ibsen, arbeidet og hvor han skrev sitt første skuespill Catilina.

På Ibsen-museet i Grimstad følger vi Ibsens utvikling gjennom hans ungdomstid i Grimstad, hans vennskap, hans romanser og hans utfordringer. 

Museet er kjent for sine gode guider. Her kan du få en guidet tur hver dag gjennom hele sommeren. Et besøk på Ibsen-museet i Grimstad er en av opplevelsene du må få med deg på Sørlandet om sommeren.

Her finner du åpningstider og billetter til Ibsen-museet.