Sommerutstilling om Knut Hamsun

  24. jun 2024 - 11. aug

Sted: Hamsun-museet, Storgaten 44, Grimstad

Knut Hamsun flyttet med familien til Nørholm herregård utenfor Grimstad i 1918. For å kunne kjøpe stedet opptok han lån i Grimstad sparebank som den gangen holdt til i Storgaten 44. Flere år senere gikk han opp trappene til andre etasje i det samme bygget, tiltalt for å ha skadet landet under andre verdenskrig. Dette er tema i vår sommerutstilling. 

I utstillingens første del vil du komme nært inn på familielivet som Knut og Marie med deres fire barn og hunden Dux levde på Nørholm. Knut Hamsun var dypt engasjert og involvert i gårdsdriftens mange sider; fra grøfting og planting av skog, til bygging av hus og hageanlegg. I utstillingen vil du få se protokoll både fra Grimstad meieri som viser leveransene fra Nørholm og fra Eide skole med barnas karakterer. Visste du at Knut Hamsun spilte om penger med sønnene eller at han skrev tekst til Dyrebeskyttelsens kalender?

I utstillingens andre del går inn i rettsprosessen mot Knut Hamsun i årene etter freden. Her vil du få se gjenstander som knytter seg til erstatningskravet som ble reist mot Knut Hamsun. Rettsforhandlingene foregikk i andre etasje i Storgaten 44. Rettslokalene er en del av utstillingen, og flere møbler fra den tid er utstilt.. Hamsuns eget eksemplar av På gjengrodde stier er også utstilt, samt bevismaterialet som ble lagt fram under rettssaken. Du vil også kunne lese hele forsvarstalen som Knut Hamsun holdt under forhandlingene.

Åpningstider:

24. juni - 11. august kl. 11-16.

Kjøp billett her!