Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Kontakt oss Åpningstider Dømmesmoen    

Historisk vandring på Dømmesmoen

Bli med på en historisk vandring på Dømmesmoen. Her får du høre hvordan Dømmesmoen har utviklet seg fra siste istid til i dag. Vi ser oss rundt og hører historier om hvordan isen formet det frodige landskapet og hvordan mennesker siden har levd og satt sine spor her gjennom mer enn 1000 år.

Foto: Gerd Corrigan
(c) Gerd Corrigan

På denne historiske turen får du høre hvordan innlandsisen og endemorenen har skapt det naturlige mangfoldet og varierte landskapet vi finner her på Dømmesmoen i
dag. Raet og det gode jordsmonnet la grunnlaget for en tidlig jordbrukskultur, og det store gravfeltet vi finner her kan tyde på at Dømmesmoen var et lokalt maktesenter i jernalderen!

Vi tar også for oss Dømmesmoens nyere historie hvor Gartnerskolen har satt sitt preg på området i hundre år. Du får høre om elevkulturen, drift og bygninger, og du får  i se hvordan Gartnerskolen har formet området til den grønne perlen slik vi kjenner den i dag.

Ta kontakt med Grimstad Turistkontor på tlf. 37 25 01 68 eller e-post: turistkontoret@grimstad.kommune.no for bestilling.

Bestill denne opplevelsen her!