Barnas sommer på Sjøfartsmuseet

  16. jun 2024   kl. 11:00 - 11. aug kl. 16.00

Sted: Sjøfartsmuseet i Aust-Agder, Hasseldalen i Grimstad

Vi ønsker barn i alle aldre velkommen til en morsom opplevelse både inne og ute på Sjøfartsmuseet, hvor vi har skapt et paradis for barnas utforskning.

Foto: Visit Sørlandet

Opplev sommeren med barna på Sjøfartsmuseet!

Denne sommeren introduserer vi en spennende ny aktivitet: "Gerhards gåte" - en escape room-opplevelse for hele familien. En mystisk kiste står på gulvet på Sjøfartsmuseet. Den har en stor hengelås på. Hva kan være inni? Gullmynter og edelstener? En farlig forbannelse? Eller råttent saltvann? Klarer dere å løse de merkelige kodene i sjørøverbrevet og finne nøkkelen som åpner kisten? Bli med på en spennende jakt etter hint og koder i og rundt Sjøfartsmuseet. Oppgavene passer for familier med barn i barneskolealder.

La også barna utfolde sin kreativitet i vårt verksted, hvor de kan lage sine egne nøkkelringer med makramé, utforske plastelina-skipets lasteevne, og bidra til å dekorere et stort fiskegarn.

Inne i utstillingene kan barna velge og prøve sjømannstatoveringer, navigere som skipper i handelsspillet «Sail & trade», og lære sjømannsknuter og signalflagg.

Sjøfartsmuseet tilbyr gratis inngang for barn og unge opp til 15 år, inkludert et aktivitetshefte for å oppdage museets skatter, samt gratis deltakelse i barnas verksted.

På brygga rett utenfor museet har vi en badetrapp for de som ønsker å ta en dukkert, og i juli stopper Badebåten her flere ganger i uken. Besøk også vår kafé for is, brus og kaker.

Alle aktiviteter for barn og unge tilbys hver dag i museets åpningstid. Du finner åpningstidene her. 

Kjøp inngangsbillett til de voksne her!
Foto: Visit Sørlandet