Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies). Les mer her | Ikke vis denne meldingen igjen
Hva skjer? Opplevelser med guide Kontakt oss    

Andre sider på gbm.no

nb-NO (nb-NO)

Omvisning på Sjøfartsmuseet

Bli med på en omvisning på Sjøfartsmuseet! Her får dere blant annet møte førstereisgutten, rederen, prisonfangen og kapteinens kone.

Johnny Aasen

Sjøfartsmuseet formidler regionens spennende sjøfartshistorie. Museet ligger i Hasseldalen – et sted med lange tradisjoner for skipsbygging. Bli med på en reise tilbake til seilskutetiden! Tiden da skip ble bygd i tre og drevet fram av vind og seil i handel på de syv hav. Dere får møte førstereisgutten, rederen, prisonfangen og kapteinens kone, som alle tar dere med på en reise tilbake i tid. Til da Havanna på Cuba var kjent som «sukkerhavnen» og maten om bord bestod av klippfisk og velling.

I museet finner du også en spennende utstilling om krigsseilerne. Her er krigsseilere og skip fra Aust-Agder i fokus. Flåten var Norges viktigste bidrag til de alliertes krigsinnsats, men medaljens bakside var menneskelige tap. I tillegg kom mange hjem skadet for livet og kraftig preget av krigens inntrykk. Krigsseilasen satte sine spor, ikke bare i dem som vendte hjem men også i dem som ventet og i dem som vokste opp i kjølvannet.

Bestill omvisning her!