«En mann er en mann og en boks er en boks»
En mann er en mann og en boks er en boks
Helst vil han ha mammas kjøttkaker. Hver dag (nesten). Fremstilt av mystiske ingredienser, ukjent for alle hustruer, bortsett fra henne som mistet hele melposen i deigen og opplevde jubelskriket: «Endelig, mammas kjøttkaker!»
Når far er hjemme alene vil ha det enkelt. (Ellers går han som mange gressenke-kolleger ut og spiser på restaurant – og det kan være farlig). Og kan han få det enklere i matveien enn å åpne en boks og varme opp innholdet? Det tar ham bare noen få minutter og gir ham selv innrykk av å være mesterkokk. Men velg bokslagret med omhu. De vet sikkert hva han liker. Kanskje var det en idé å finne det ut ved å prøve noen førskjellige nye produkter til middag like før ferien. De finner et stort utvalg hos nærmeste kjøpmann.
Her er et forslag til lager:
Hermetisk skinke
Kjøttboller
Lapskaus
Pølser
Fårikål
Fruktkompotter
Torskerogn
Turproviant
Sildebord
Friske erter
Nypoteter
Betasuppe
Stift oppskriftene på veggen. Gi ham ikke for meget å velge imellom. Han er lett å forvirre, og De kan risikere at svigermor er på kjøkkenet når De kommer hjem.
Det får en si! Tidene har forandret seg.
Brosjyren står utstilt på Norsk Hagebruksmuseum i Grimstad, i ustillingen «I krukke, glass, boks og flaske», med undertittelen «Dyrking, konservering og markedsføring av hagebruksprodukter».
Hver 14. dag sender vi nyhetsbrev med artikler til våre abonnenter.
Trykk HER dersom du også ønsker å få kultur- og litteraturhistorisk lesestoff rett i mailboksen!
Du kan lese flere hagebruksrelaterte artikler her.